Verzorging van uw dier aan huis

Het is soms voor u en voor uw dier fijner om de dierenarts bij u thuis te laten komen. Dat kan om een heugelijke reden zijn zoals een nest pups of kittens. Het kan ook een verdrietige reden hebben, wanneer u afscheid neemt van een huisdier.

Dierenarts op bezoek

Het is bij Dierenkliniek Delft-Centrum mogelijk om een dierenarts op huisvisite langs te laten komen. Het is in sommige gevallen erg prettig voor u en voor uw huisdier. Bijvoorbeeld als u een nestje pups wilt laten vaccineren, maar ook als u uw hond moet laten inslapen. Dat doet u toch het liefst in een vertrouwde omgeving.

Het is wel belangrijk om te realiseren dat voor een zieke patiënt een huisvisite ook nadelen kent. Zo is het voor een dierenarts namelijk niet de ideale situatie om uw dier goed te onderzoeken en te behandelen. 

De assistente is bijvoorbeeld niet aanwezig om de dierenarts bij te staan. Sommige aanvullende onderzoeken, zoals röntgen, zijn niet beschikbaar. Daarnaast is het vaak van tevoren moeilijk in te schatten welke medicatie het dier nodig zal hebben en zullen de medicijnen eventueel alsnog opgehaald moeten worden bij de praktijk. Bovendien is het van belang om een recent gewicht van het dier te hebben om de medicatie juist te kunnen doseren.

Praten met de dierenarts?

Neem contact op