Kat castreren bij Dierenkliniek Delft-Centrum;

Geniet dierlijk en onbezorgd van uw vakantie

Uw huisdier vindt het zo af en toe ook fijn om even uit te waaien. Als u een hond of kat mee wil nemen op reis naar het buitenland, zijn er een aantal zaken die u op tijd moet regelen.

Op reis met uw gezelschapsdier

Als uw dier binnen de Europese Unie mee gaat op vakantie is er een aantal zaken verplicht.

Het dier moet:

  • in het bezit zijn van een officieel Europees paspoort
  • identificeerbaar zijn, over het algemeen door middel van een chip
  • ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës) minimaal 21 dagen voor vertrek

Voor sommige landen gelden daarnaast aanvullende eisen zoals een behandeling tegen parasieten (wormen en teken) en zijn bepaalde rassen niet toegestaan. 
Landen buiten de Europese Unie kunnen vragen om een officiële gezondheidsverklaring van uw dier of eisen dat vooraf bloedonderzoek gedaan is naar de afweer tegen hondsdolheid.

 

De vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) is in principe 3 jaar geldig en is te combineren met de normale jaarlijkse vaccinatie.
Gaat u het komende jaar op vakantie, maar weet u nog niet of uw hond of kat mee zal gaan? Bespreek het tijdens de jaarlijkse controle alvast met de dierenarts en dan kan er vervolgens overlegd worden of het verstandiger is om wel of niet extra te vaccineren.

Voor de meest recente eisen en voor meer informatie over reizen binnen en buiten de EU verwijzen wij u door naar de website van het LICG. Voor vragen over de vaccinatiestatus van uw huisdier of eventuele aanvullende eisen mag u echter ook altijd contact met ons opnemen.

Uw hond of kat gaat uit logeren

U gaat wel naar het buitenland, maar uw huisdier verblijft in de tussentijd in een pension of kennel.

Hieronder staan voor de hond en kat de meest voorkomende eisen voor verblijf in kennel of pension beschreven. Omdat de eisen per pension en kennel echter kunnen verschillen, adviseren wij altijd ruim van tevoren te de specifieke eisen van de instantie na te vragen.

Hond

Voor honden betekent dit over het algemeen dat zij naast de reguliere enting ook gevaccineerd moeten zijn tegen kennelhoest. Deze vaccinatie wordt niet als injectie onder de huid gegeven, maar als vloeistof direct in de neus. 

Kat

Katten dienen in ieder geval de reguliere jaarlijkse enting te hebben gehad, maar sommige pensions eisen hierbij ook een neusenting of een aanvullende vaccinatie tegen niesziekte.

Praten met de dierenarts?

Neem contact op